Del 2

Del 2

Den grønne omstilling

Vi har i mange år været afhængige af kul og olie til vores producere vores elektricitet og når vi kører i vores biler. Kul og olie kaldes for fossile brændstoffer og udleder store mængder af CO2, når de brændes af. Derfor er vi i disse år i gang med at foretage en grøn omstilling, hvor vi forsøger at gøre tingene mere bæredygtigt. Se filmen for at lære mere om hvad CO2 er og hvad vi kan gøre for at nedbringe udledningen.


Spillet om Klima

Hvor stort er dit CO2 aftryk? Det kan være svært at svare på, men med Spillet om Klima kan du få et godt billede af dit CO2 aftryk og hvor du evt. kan skrue ned for dit forbrug.  
Hver dansker har i gennemsnit et CO2 aftryk på 17 tons om året, hvilket er ret meget og over dobbelt så meget som gennemsnittet på verdensplan. Det skyldes blandt andet, at Danmark er et forholdsvis rigt land, og at vi derfor har mulighed for et stort forbrug af f.eks. tøj, rejser og elektronik.Med “Spillet om Klima” kan du på en overskuelig og letforståelig måde danne dig et billede af, hvordan din hverdag og dine valg påvirker klimaet. Samtidig skaber spillet mulighed for diskussion om værdier, forbrugsvaner, luksus og nødvendigheder. Vi kaster et blik ind i fremtiden, og undersøger hvordan verden og hverdagen kan se anderledes ud om bare få år.

I forbindelse med spillet, så skriv ned hvor I jeres hverdag, I fandt steder, hvor I kan udlede mindre. 

Der medfølger en lærervejledning til Spillet om Klima i æsken.

Nyhedsbrev

Lommefilm Kbh.
Vesterbrogade 26
1620 København V
Kasper B. Olesen
kasper@lommefilm.dk
+45 61 70 00 29

Se privatlivspolitik

Se cookiepolitik

Lommefilm Aarhus
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Martin Spenner
martin@lommefilm.dk
+45 42 80 00 23

Følg os på