Del 3

Del 3

STEM

Vores Smarte Hverdag tager sit afsæt i STEM-fagene. STEM står for Science, Technology, Engineering og Mathematics og det er allesammen fag og emner I måske allerede er stødt på eller vil støde på, i løbet af jeres skoletid.

Det er blandt andet nogle af kompetencerne fra STEM-fagene I bruger i Vores Smarte Hverdag. Og det er også nogle af de kompetencer der er brug for, hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling.I hvilke fag og projekter har I tidligere brugt STEM-fagene?

Teknologi

De løsninger og opfindelser I skal komme på i Vores Smarte Hverdag skal være teknologiske løsninger. Teknologi har i høj grad været med til at sikre den levestandard vi har i dag. Og teknologi skal i høj grad også være med til at løse vores fælles problemer med klimaforandringer.

Teknologi er i dag overalt. Også i jeres liv. Fra I står op om morgen, til I går i seng om aftenen, er I omgivet af teknologi. F.eks. indeholder jeres mobil et væld af teknologier, som dygtige folk har udviklet. I kan ringe, gå på internettet, tage billeder, høre musik og meget andet.
Snak sammen om hvordan teknologiske løsninger allerede i dag hjælper klimaet. Hvilke teknologiske løsninger som I bruger I jeres hverdag hjælper jer eks. med at mindske madspild? Gør jer bedre til at genbruge? Og hjælper med at reducere jeres affald?

 

Bæredygtige uddannelser og jobs

Til sidst skal I møde Maria og Anders. Maria er ved at uddanne sig til klimaingeniør. Hendes drøm er, at udvikle ideer og metoder til mere bæredygtige transportformer. 

Anders er uddannet klejnsmed, men arbejder i dag på en fabrik, der omsætter overskydende energi fra vindmøller til brint.

Se filmene og snak derefter om hvordan I kunne tænke jer at arbejde med bæredygtighed på jeres kommende uddannelse og jeres fremtidige job.

 

Nyhedsbrev

Lommefilm Kbh.
Vesterbrogade 26
1620 København V
Kasper B. Olesen
kasper@lommefilm.dk
+45 61 70 00 29

 

Se privatlivspolitik

Lommefilm Aarhus
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Martin Spenner
martin@lommefilm.dk
+45 42 80 00 23

Følg os på