Vores klimachallenge
Uden kød i 8 dage
5 drenge fra virklund skole prøver at spise langt mindre kød og langt flere grøntsager men de skal også prøve at lave et co2 venligt måltid
Asbjørn,Jeppe,August, Bjørn og tobias
Fødevarer
Af
Asbjørn,August,Bjørn,Jeppe og Tobias
Vi har valgt fødevarer som en klima challenge, det handler om at spise klimavenlig mad såsom grøntsager, brød og frugt. Og ikke kød som udleder CO2. Dyrene udleder drivhusgassen metan og fodres med afgrøder, som bliver importeret fra udlandet og kræver meget plads at dyrke
Brødtekst:Det vi laver om er at næsten ikke at bruge kød og bruge mere økologisk, så vi har lavet klimavenlige kødretter.Det var sjovt at prøve at lave noget andet og vi Har lavet,Pasta med mindre kød og grønsager,brændende kærlighed med mindre kød,flødekartofler,Risotto,og mexicanske pandekager med kikærter men ikke kød.
Fakta
- Spise hele madpakken. Tag to gange i stedet for en stor som du slet ikke kan spise. spise mindre kød. Mer selvdyrkede grønt . spis fødevarer der er i sæson.
- Tag to gange i stedet for en stor som du slet ikke kan spise.
- spise mindre kød
- flere selv dyrkede grøntsager
- spis fødevarer der er i sæson.
det skal ligne kaninfodder





Det betyder at vi skal spise mindre oksekød og lammekød, fordi det
udleder meget CO2!. Kyllingekød er lidt bedre end det andet kød Fisk er også en god protein eller nering
Fisk er også hjerneføde og det udleder ikke så meget CO2 .
Vi spiser flere grøntsager, end vi gjorde før vi spiser også mindre kød end før det hjælper os i hjernen og fysisk. Vi hjælper klimaet på vores
Nyhedsbrev
Lommefilm Kbh.
Vesterbrogade 26
1620 København V
Kasper B. Olesen
kasper@lommefilm.dk
+45 61 70 00 29
Lommefilm Aarhus
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Martin Spenner
martin@lommefilm.dk
+45 42 80 00 23