Reducer skræmtid for bedre klima!

14 hårde dage, 50% mindre skærmtid!

Vi har arbejdet med at reducere vores skærmtid med 50% for at forbedre vores klima. En hård opgave, som er svær at gennemføre.

 

 

 

Caroline, Casper, Esmaralda og Freja - Elever på Tjørnegårdsskolen

Vi vil gerne reducerer vores skærmforbrug med 50%. I vores gruppe er vi mange der er blevet næsten afhængige af vores telefoner. Derfor har det været en svær opgave, som også har knækket for os et par gange. Men det har stadig været en sjov opgave da vores telefoner er noget vi bruger hver dag. Det har ændret vores hverdag på en måde som har gjort at vi har været mere sociale, eller har sat os med en bog mere ofte.

Fakta

  • En gennemsnitlig kilowatt-time i stikkontakten udledte 132 gram Co2.
  • 50% af Gentofte Kommunes Co2-udslip kommer fra energi og varme.
  • En smartphone udleder 70-100kg Co2 under produktionen.
Kilde: GreenPowerDenmark.dk, Gentofte.dk, Klimaklogt.dk
Vis flere

Når man først ryger ud af udfordringen, er det svært at komme ind den igen

Caroline, Elev På Tjørnegårdsskolen

Denne KlimaChallenge har været svær for os, men det har også været en spændende oplevelse at være med. Det har været nyt for os ikke at kunne være på vores telefon 24/7, og det har overrasket os positivt og negativt. Eftersom to fra vores gruppe har været syge undervejs, har det været en lille smule svært at udføre, og det har overrasket os hvor meget vi bruger vores telefoner og skærme når vi er syge. Udover de dage hvor vi har været svækket på grund af sygdom, er det gået helt fint. Vi har holdt os til vores telefoner i den tid vi måtte, men der har også været et par gange hvor det ikke er gået lige som vi havde håbet. F.eks. når vi har været sammen med venner udefra skolen, og vi har set noget, har vi valgt lige at ignorere vores tidsgrænse, for vi syntes ikke at den skulle ødelægge noget socialt. 

I denne video kan du følge os der prøver at skrue ned for vores skærmtid.

Vi fandt ud af at bruge sin skærm mindre nærmest ikke gør nogen forskel. Og i forhold til hvor svær challengen var, er det ikke det værd. Man bruger nærmest ingen strøm på at oplade telefoner. Hvis man oplader sin telefon alle årets dage fra 0 til 100%, bruger man omkring 5 kWh om året. Et komfurs strømforbrug ligger på mellem 150 kWh og 250 kWh om året. 

Nyhedsbrev

Lommefilm Kbh.
Vesterbrogade 26
1620 København V
Kasper B. Olesen
kasper@lommefilm.dk
+45 61 70 00 29

Se privatlivspolitik

Se cookiepolitik

Lommefilm Aarhus
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Martin Spenner
martin@lommefilm.dk
+45 42 80 00 23

Følg os på