KlimaChallengeNu!

Kun 10 stykker tøj på to uger

Vores klimachallenge går ud på at vi kun må bruge 10 stykker udvalgt tøj. Kan vi mon klare det?

 

 

 

Kirsten, Marina, Victoria & Sofie

Vi er fire piger fra Tjørnegårdsskolen som går meget op i tøj og mode, og er meget bevidste over at det ikke er godt for klimatet at købe og bruge så meget tøj. Så derfor vil vi prøve med denne challenge, at endre en lille vane, men et stort problem. 

Vores klimachallenge går ud på at vi har udvalgt 10 stykker tøj. De 10 stykker skal vi gå med i 14 dage, for at se om vi ville kunne ændre nogen af vores vaner, så vi bliver opmærksomme på at det er skadeligt for klimaet og at vi ikke har brug for så meget tøj som vi går rundt og tror. Undertøj, sportstøj og nattøj er dog undtaget, da man ikke skal gå på kompromis med sin hygiejene. 

Vi har valgt denne challenge, fordi vi er fire piger der går op i mode, og hvorfor noget tøj vi  har på. da vi ved vores tøj forbrug, som mange andre dansker, er et stort problem for milijøet. Vi håber på at denne vaneændrig vil spare os 15 kilo CO2 på de 2 uger. 

over 677 kg co2 bliver hvert år bare smidt ud, og aldrig kommer igen. tøjet ender for det meste enten ude i vandet eller eller bare i store bunker på land. det håber vi at vi kan prøve at ender på og måske enda inspirere andre. 

Fakta

  • Kun 20% af alt tøj bliver genbrugt i Danmark.
  • Danskernes tredje største forburgspost er tøj og tekstiler.
  • Over halvdelen af de gennesnitlige 65 millioner tons tøj, bliver aldrig genanvendt eller genbrugt.
  • Den globale modeindustri udleder 1,7 milliarder ton CO2 om året.
  • For at producere et par jeans tager det i gennemsnit 18 kilo CO2, hvor imod det tager 5,2 kilo CO2 i gennemsnit at producere en t-shirt.
Kilde: Rodekors.dk, Redbarnet.dk
Vis flere

Littel changes today, a big impact tomorrow"

butterflyandb.com

Hvordan er det gået?

På trods af vi kun måtte gå i ti stykker tøj, er vi blevet tilfredse med hvordan vi er kommet i mål med challengen. Det betyder dog ikke at vi ikke har brudt den.

Vi har alle været inviteret til forskellige arrangementer, hvor vi er blevet nødt til at bruge et eller flere stykker tøj, som ikke har været inkluderet i de ti stykker udvalgt tøj. Ud over det, har to fra gruppen også brudt klimachallengen da de købte et nyt stykke tøj hver.

Det har været hårdt ikke at kunne variere lige så meget i sit tøj. På den anden side har vi sparet meget tid om morgenen. Vi har ikke haft så mange muligheder i forhold til tøj, hvilket har resulteret i færre  tøjkriser. 

Challengen har haft forskellige effekter på os. Nogen har vasket deres tøj oftere, hvor der i mod andre har fra gruppen bare lige har vasket små pletter af i hånden. 

Alt i alt har det været en øjenåbnende klimachallenge. 

 

Holder i fast i nogen vaner?

vi er 4 piger som har fået et nyt syn på, hvor meget CO man egentlig kan spare bare på at gå i et par bukser mindre end normalt, eller den samme t-shirt 2 dage i streg. vi er dog også 4 piger som går op i mode og stil, og det vil sige at de fleste af os kommer ikke til at ændre vaner. da vi har andet tøj som vi heller vil bruge, og så vi kan variere vores stil mere, end bare med de 10 stykker tøj, som er med i vores challenge. 

så ja og nej, for vi kommer stadig til at købe tøj, men nogen i gruppen kommer til at gå i mindre tøj end normalt, ikke 10 ikke 12 men måske 15 eller 20 stykker tøj. selvom det lyder af meget, er det ingen gang ekstremt i forhold til vi er en gruppe på 4 teenage piger, som gå op i stil.

Nyhedsbrev

Lommefilm Kbh.
Vesterbrogade 26
1620 København V
Kasper B. Olesen
kasper@lommefilm.dk
+45 61 70 00 29

Se privatlivspolitik

Se cookiepolitik

Lommefilm Aarhus
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Martin Spenner
martin@lommefilm.dk
+45 42 80 00 23

Følg os på