Vi måtte kun bruge maks 7 stykker tøj i 2 uger

Mindre tøj for klimaet

I 14 dage måtte vi kun bruge 7 stykker tøj for at formindske tøjforbrug i verden. Det var vores udfordring. Det har været en stor øjenåbner, hvor meget tøj vi faktisk bruger i hverdagen.

 

 

 

Esther Mikkelsen, Esther Pajhede, Smilla Staalkjaer og Aashmi Bansal

Vi er 4 piger fra 7.D på Tjørnegårdsskolen, der har valgt at tage en klimachallenge op for at skabe en lidt bedre verden. Vi går både meget op i tøj,  og vi tænker også meget over, hvad vi tager på. Derfor har det været en stor udfordring for os alle sammen.

Grunden til at vi har valgt lige præcis den her challenge er fordi, at vi har undersøgt, hvor meget co2 der rent faktisk bliver udledt ved enten brug af tøj eller produktion af tøj.

Ved at læse forskellige artikler om produktion af tøj, er vi kommet frem til, at der bliver udledt 15kg co2 bare ved produktionen af 1kg tøj. Ud fra ecolabel bliver der på verdensplan cirka produceret omkring 62 millioner ton tøj om året. Man kan jo bare tænke sig til, hvor meget vi rent faktisk forurener jordkloden bare ved produktion og brug af tøj.

Vi læste en artikel under undersøgelsen af forureningen af tøjproduktion, som handledede om, hvor meget nyt tøj danske producenter smider ud. Selvom undersøgelsens data er fra 2018-2020 viser undersøgelsen, at der cirka bliver smidt 677tons nyt tøj ud hvert år. 

Fakta

  • dDn globale tekstilindustri udleder 1,2 millioner tons co2 om året.
  • Tekstiller er EU´s 4. største årsag til milijøbelastning efter mad, bolig og transport.
  • Modeindustrien og især fast fashion som hm og zara står for 10 procent af verdens årlige CO2- udledning.
Kilde: ecolabel.dk, taenk.dk, faktalink.dk, idcluster.dk og dn.dk
Vis flere

Det har været virkeligt hårdt, men en stor øjenåbner.

Esther pajhede- elev

Hvordan er det gået?

vi syntes allesammen i gruppen at det har været en svær udfordring da vi alle i gruppen går meget op i mode og hvilket tøj vi har på. udover det har være svært har det også været lærerigt og det kom bag på os allesammen hvor meget tøj vi rent faktisk bruger.

2 af pigerne har købt nogle få stykker tøj i løbet af de 14 dage og har derfor også skulle sætte noget tøj til salg. At sælge tøjet var faktisk nemmere end hvad vi troede og der gik ikke lang tid før folk var interesseret tøjet.

 

 

 

 

Vi er alle meget enige om at det har været hårdt, og der har været rigtig mange udfordringer omkring at vi kun har måtte bruge 7 stykker tøj i 2 uger - Da vi alle i gruppen er nogle piger som går meget op i mode, og hvilket tøj vi har på. I de 14 dage har 2 af pigerne fra gruppen købt et nyt stykke tøj, og skulle derfor også sætte et stykke tøj til salg.

Vi har allesammen snydt 1 eller 2 gange da der var nogle der skulle til et arrangement eller en konfirmation, eller bare var træt af sine 7 stykker tøj og tog noget andet på.

Selvom det har været en stor udfordring, har vi allesammen lært at 7 stykker tøj var for lidt, men hvis vi havde bare 3 stykker tøj mere så 10 i alt, ville det helt klart være nemmere for os.

 

 

Har i hold fast i nogle vaner?

Ingen af os i gruppen har holdt fast i nogle vaner, dog tænker vi mere over hvor meget tæj vi rent faktisk bruger. 

 

Nyhedsbrev

Lommefilm Kbh.
Vesterbrogade 26
1620 København V
Kasper B. Olesen
kasper@lommefilm.dk
+45 61 70 00 29

Se privatlivspolitik

Se cookiepolitik

Lommefilm Aarhus
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Martin Spenner
martin@lommefilm.dk
+45 42 80 00 23

Følg os på