KlimaChallengeNU!

Korte og kolde bade

Vi valgte at tage kortere og koldere bade for at mindske vores CO2-udslip og udfordre os selv.

 

 

 

Alba, Arthur, August, Silas og Wilma

Vi valgte i sammenhæng med del-emnet el og varme at tage kortere og koldere bade i to uger.

Vi valgte at lave to eksperimenter for at se hvad der egentligt er hårdest. Tre af os valgte at tage 2 minutters bade på under 20 grader alt imens at de to andre valgte at tage 4 minutters bade også på under 20 grader.

Vi valgte denne challenge da vi er super dårlige til at tage korte og kolde bade og vi ville gerne udfordre vores hverdag og vaner. Derudover tror vi at det kommer til at spare klimaet for en stor del CO2 i fremtiden. 

 

Fakta

  • En kubikmeter vand udleder 0,2 kg CO2
  • Et ti minutters brusebad koster 11-22 kr med varmt vand hvor i mod det koster 4-7 kr med koldt vand
  • Brusebad er mere bæredygtigt end karbad - du udleder 276 kilo mindre CO2 om året ved at vælge brusebad frem for karbad
  • Det gennemsnitlige vandforbrug i Danmark er 105 liter pr. døgn pr. person
  • En liter vand koster koster 0,069 kroner i danmark.
  • 36% procent af alle dansker går i bad 6-7 gange om ugen
Kilde: https://www.projectzero.dk/ https://www.sktst.dk/ https://vandetsvej.dk/. https://www.bolius.dk/saa-lang-tid-tager-vi-brusebad-98681 . faglig-viden/vandforbrug/grundviden/fakta-om-vandforbrug-da
Vis flere

Det har været to kolde uger

August, skoleelev

 

 

Vores challenge er nu ovre og vi er halvt tilfredse med challenges resultat. vi har alle brudt reglerne på et tidspunkt men vi har også lært noget igennem forløbet, og vi er alle enige om at det var sværere end forventet. Og nogle er os er overbevidst om at de godt kunne gøre det her til en daglig vane.

Vi er alle relativt enige om at det nemmeste ved vores challenge var længden af badet da det kolde vand fik en til at få lyst til at forkorte badet.

Det sværeste var helt sikkert temparaturen, da det var meget uvant for os at gå ind i badet og så stå og fryse. og nogen af holdmedlemmerne beskriver det som ukomfortabelt og torturende. 

vi sparede som gruppe 35,8 CO2e, 7,1 CO3e hver. og vi er halvt tilfredse med dette resultat.

 

 

 

Efter at blive færdig med vores challenge, og udregne hvor meget CO2 vi har sparet er vi klart overasket og det er selvfølgelig motivation til at ændre vores hverdags vaner men vi vil selvfølgelig klart hellere tage et varmt bad.

 

For at gøre det nemmere for os i fremtiden at tage korte og kolde bade ville det være en god ide at finde en måde at motivere os på.

 

Nyhedsbrev

Lommefilm Kbh.
Vesterbrogade 26
1620 København V
Kasper B. Olesen
kasper@lommefilm.dk
+45 61 70 00 29

Se privatlivspolitik

Se cookiepolitik

Lommefilm Aarhus
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Martin Spenner
martin@lommefilm.dk
+45 42 80 00 23

Følg os på