Sluk!?

Vi har de sidste to uger skulle bruge max. 1,5 time på de mest populære apps på vores telefoner og slukke vores telefoner kl 21:30.

 

 

 

Anna, Alberte, Oline og Loke

Selve challengen 

Vores challenge gik ud på at bruge de mest populære apps, såsom Snapchat, instagram og tiktok, maks. 2 timer og slukke vores telefoner senest kl. 21:30. Det udleder mindre CO2 fordi så oplader man telefonerne færre gange og man udleder meget CO2 når man oplader sin telefon.  

Det med at slukke 21:30 er for at bruge telefonen mindre da vi plejer at bruge den meget efter og nogle gange sker det at man falder i søvn med telefonen tændt, og derfor kører den videre og bruger unødig strøm. 

Det vi ikke har tænkt over er at når vi kun har sat begrænsninger på nogen apps ender vi med at bruge alternative apps i stedet for. Og da vi ikke har kunne kigge på vores telefoner, har vi bare kigget på en anden skærm. Det kunne være en computer eller et fjernsyn.  

I skolen har vi fundet ud af at man bruger sin telefon mere end hvad vi havde regnet med, dog har det ikke påvirket vores challenge da vi ikke var på snapchat, instagram og Tik Tok. 

Fakta

  • Når man oplader en iphone udleder det ca. 3,9 Gram CO2
  • Når man oplader en Samsung telefon udeleder det ca. 3,5 Gram CO2
  • Når man ser på en stationær computer udleder det ca. 3,4 Gram pr. time
  • Når man streamer en time på et TV udleder det ca. 400 Gram
Kilde: https://co2ogdintelefon.weebly.com/
Vis flere

"... Altså man kan jo sige, det er kritisk"

Anna, Elev der er med til projektet

Uge 1 

I uge 1 gik det generelt meget godt for os alle, da vi alle kunne holde skærmtiden på vores favorit apps på under 1,5 time. Det meste af gruppen slukkede ikke deres telefon kl. 21:30, da man glemte tiden om aftenen efter man havde lagt sig i sin seng. Vores tanker i første uge var at det enlig var rimelig nemt at holde skærmtiden på vores favorit apps nede på 1,5 time, men dog syntes vi at det var en dårlig regel at man skulle slukke telefonen kl. 21:30. Vi er alle gået tidligere i seng end vi plejer, det har givet os mere overskud i skolen og generelt også til vores fritidsaktiviteter. Konklusionen er at vi bare gik over til at bruge andre skærme end vores telefoner.  

Uge 2 

I uge 2 havde vi alle mistet motivationen, og fik ikke overholdt det vi skulle. Vores gennemsnit af skærmtid på telefonerne generelt var længere nede end før vi startede, så vi har stadig tænkt lidt på det. Vi tænker at det var weekenden der gjorde at vi ikke kunne holde det særlig godt. Fordi der havde man ikke så meget andet at lave og var længere oppe. 

Nyhedsbrev

Lommefilm Kbh.
Vesterbrogade 26
1620 København V
Kasper B. Olesen
kasper@lommefilm.dk
+45 61 70 00 29

 

Se privatlivspolitik

Lommefilm Aarhus
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Martin Spenner
martin@lommefilm.dk
+45 42 80 00 23

Følg os på