KlimaChallengeNU!

Hvad gør tøj mod klimaet?

Hvad kan vi gøre med tøj når det er blevet for småt, eller vi ikke kan lide der længere? Ingen ved det præcist, men vi har prøvet at lave en challenge der måske kan rette op på det.

 

 

 

Emma, Nana, Lara, Jessica, Esther og Sara Skoleelever

Vores challenge gik ud på, at vi skulle lave gammelt tøj om til nyt, på grund af at klimaet. CO2 indholdet bliver dårligere for hver gang vi producere mere tøj, derfor har en masse skolebørn inklusiv os der har deltaget i KlimachallengeNu for at prøve at skabe ide'er til mindre CO2 indhold, CO2 indholdet er faktisk så slemt at FN har bestemt at der slet ikke skal være noget CO2 i år 2050. I 2022 har vi udledt vi over 44 mio ton CO2 vi skal have det tal ned på nul. 

Fakta

  • Produktionen af tøj er over 10% af alt verdenens forurening.
  • Beklædningsindustrien er kendt for et af de mest forurenende i verdenen.
  • Det kommer lidt an på hvad man man bruger. Vind eller kulkraft så bliver det fra 100 g co2 til 800 g co2 for en t-shirt.
Kilde: faktalink.dk og tekstilrevolutionen.dk
Vis flere

Hvis klimakrisen skal løses af teknologi, hvorfor er det så værst nu, hvor vi har mere teknologi end nogensinde før?

Michael Monberg, Veganerpartiet

Vi syntes selv at det gik ret godt da vi kom igang, men det var lidt svært fordi vi skulle lave den om, pga. vi ikke kunne finde en dag hvor vi kunne få det til at lade sig gøre. 

Det nemmeste på denne opgave har nok været at filme, det har det nok været fordi man skulle samle op på de seneste.

I en gruppe på seks har det sværeste ved den her challenge, nok været at finde ud af hvordan vi kunne prøve og få det til at lade sig gøre.

Det var faktisk lidt overraskende at vi ikke kunne finde en dag. Vi troede vi havde massere af tid i vores fritid, men det havde vi så ikke alle skulle lave noget forskelligt som arbejde og ligende. alle ugens dage.

Vi har fundet ud af at når det er at vi gør så meget for at hjælpe til kan vi spare fra 100 gram til lidt over 800 gram CO2 der egentlig bare går ud i atmosfæren. Det skaber en global opvarmning der ikke er god for os.

Ja! Hver lille ting gør en forksæl.

I videoen er der mere om vores første challenge som vi desværre blev nød til at ændre

Nu ved vi hvor meget CO2 der bliver brugt på en enkelt t-shirt. Det vækker mange tanker.

Når vi tænker tilbage har der været en meget god challenge, der har dog været problemer i gruppen med antallet og at kunne få det til at fungere. vi har nok ikke tænkt os at gå mere i genbrugen, men vi kunne godt gå flere ting vi har lavet lidt om.

Noget af det vi kunne bruge i fremtiden, det kunne være viden om hvor meget CO2 vi egentlig bruger, det gør som vi tænker meget mere over hvad vi smider ud og hvad vi giver til genbrugen.

Noget man kunne gøre på skolerne var at man måske kunne lave en tøjbyttedag, en gang imellem hvor man kunne bytte noget af sit gamle og det der er for småt til noget nyt eller aflevere det til nogen af de andre resten kunne man give til genbrugen.

Mange kommuner kunne også lave en officiel tøjbyttedag det kunne være en gang hver anden måned eller ligende. Det kunne være på nogle store marker eller ligende. Noget andet de kunne gøre ville være at lave nogle flere genbrugsbutikker længere væk fra hinanden og i flere centre.

Nyhedsbrev

Lommefilm Kbh.
Vesterbrogade 26
1620 København V
Kasper B. Olesen
kasper@lommefilm.dk
+45 61 70 00 29

Se privatlivspolitik

Se cookiepolitik

Lommefilm Aarhus
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Martin Spenner
martin@lommefilm.dk
+45 42 80 00 23

Følg os på