KlimaChallengeNU!

Giv dit gamle tøj et nyt liv

De fleste mennesker prøver på et eller andet tidspunkt at have et stykke tøj de ikke bruger længere eller et der er gået i stykker. Men hvordan kan man undgå bare at smide det ud ?

 

 

 

Hvor ender vores tøj ?

Min challenge går ud på at give mit gamle tøj et nyt liv. Måden jeg har valgt at gøre det på, er at jeg har fundet noget af mit gamle tøj frem, som jeg ikke bruger længere og derfor har valgt at lave om.  

Mit motivation er kommet, af at jeg fik fortalt en masse om hvor meget CO2 tøjet udleder, når det skal brændes efter at være blevet smidt ud. Jeg synes det var surt, at klimaet skulle bøde så meget for tøj der nemt kan laves om til noget nyt. 

Jeg har regnet lidt på hvor meget CO2 jeg kan spare ved at lave tingene om. Hvis jeg laver 5 par bukser og 5 T-shirts om, om ugen kan jeg ca spare 93 kg C02.  

 

Fakta

  • Hver dansker køber i gennemsnit 16 kg tøj om året.
  • Én enkelt t-shirt kræver omkring 1.400 liter vand at producere.
  • Ved produktionen af ét kg tekstil bliver der i gennemsnit udledt 15 kg CO2
  • Hvert år sender forhandlere og producenter af tøj cirka 677 ton nyt tøj til forbrænding i Danmark.
Kilde: https://www.ecolabel.dk
Vis flere

Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert !

Pippi Langstrømpe

Min challenge om at omdanne gammelt tøj til noget nyt brugbart er gået rigtig godt. Jeg har fået omdannet en gammel en gammel T-shirt til noget bamsefyld ved at klippe den i små stykker. Jeg har derefter brugt bamsen som gave, hvor den nu bliver brugt rigtig meget. 

Jeg synes selv at det var et super nemt projekt, men det afhænger også af dine egne færdigheder og håndværksevner.  

Gennem projektet har vi været igennem nogle forsøg, hvor jeg personligt er blevet overrasket over resultaterne. Jeg synes at den viden vi har fået igennem forløbet, har været super spændende, og det har helt klart givet mig stof til eftertanke.

Jeg endte desvære kun med at lave en ting om og jeg har derfor ikke sparet lige så meget CO2 som jeg havde håbet på. Ud fra den ene T-shirt jeg har lavet om har jeg sparet omkring 3,60 kg CO2

Nyhedsbrev

Lommefilm Kbh.
Vesterbrogade 26
1620 København V
Kasper B. Olesen
kasper@lommefilm.dk
+45 61 70 00 29

Se privatlivspolitik

Se cookiepolitik

Lommefilm Aarhus
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Martin Spenner
martin@lommefilm.dk
+45 42 80 00 23

Følg os på