Klima

Vi spiser god lokalt mad

4 elever på Frederiksbjerg skole spiser kun lokalt mad i en uge, for at spare klimaet og se om det endelig er så svært at spotte det lille danske flag på madvare.

 

 

 

Felix Tristan Jung, Mathilde Haun Olsen, Melina Houri og Karla Elmquist

Felix, Mathilde, Karla og Melina har valgt at spise mere lokalt, fordi at det er meget bedre for klimaet, men også fordi, at de har valgt at udfordre sig selv. 

Når de går ned i Rema1000, eller i Netto, bruger de mere tid på at finde danske og gode råvarer. De fortæller, at de har levet af danske æg og danske grøntsager. Der har selvfølgelig også været nogle snyde dage, en eller to gange fortæller eleverne.

Fakta

  • 1.000 kilo luftfragt i gennemsnit udleder 540 gram CO2 for hver kilometer lasten flyver på et fragtfly
  • En del af næringsstofferne bliver nedbrudt over den lange tur fra udlandet til Danmark, så hvis man køber lokalt, vil man ikke kun spise med god samvittighed, men maden vil faktisk også smage bedre og være i bedre kvalitet.
  • Mens otte ud af ti danskere lægger stor vægt på madvarernes pris, går kun hver fjerde op i det lokale, når vi handler ind.
Kilde: https://goforlocal.dk/nyheder/5-gode-grunde-til-at-koebe-lokalt-producerede-foedevarer
Vis flere

“Det er rimelig irriterende at man kun må spise mad af danske varer fordi så skal man hele tiden tænke over hvad man må spise. Jeg glæder mig til denne uge er ovre, så jeg kan få varer fra andre lande.”

Felix- Elev på frederikbjerg skole

Vi valgte at spise mere lokalt og dansk, fordi det er bedre for klimaet. Ved at spise dansk og lokalt er man næsten sikker på, at det ikke har belastet klimaet så meget som det kunne have gjort, hvis fødevaren var imponeret, som det måske kunne have gjort, hvis man spiste noget, der var fra udlandet. Det koster også mange penge for Danmark at importere fødevarer ind hvert år. Men ikke kun på grund af klimaet har de 4 elever valgt lige præcis at spise lokalt, men man støtter også støtter lokalområder og fødevareproducenter. Danmark importerer mest fødevarer fra Tyskland, Sverige, Holland, Kina og Norge.

Det her er status af vores challenge.

Der er mange ting  man kan gøre for at træffe nogle grønnere valg når det kommer til fødevarer er en af  de valg at spise lokale fødevarer. I modsætning til importerede fødevarer, skal lokale fødevarer ikke transporteres over lange afstande før de når dit nærmeste supermarked, og de efterlader derfor et meget mindre CO2 fodaftryk end importerede fødevarer En anden fordel ved at købe lokale fødevarer er, at du får friske produkter fulde af smag.Lokalt producerede fødevarer tilbringer ikke flere dage i en container, før de er tilgængelige i supermarkedet. Vi synes selv at det godt kunne være en udfordring til tider.

Nyhedsbrev

Lommefilm Kbh.
Vesterbrogade 26
1620 København V
Kasper B. Olesen
kasper@lommefilm.dk
+45 61 70 00 29

Se privatlivspolitik

Se cookiepolitik

Lommefilm Aarhus
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Martin Spenner
martin@lommefilm.dk
+45 42 80 00 23

Følg os på